Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко презентував другу чергу оновлення Пейзажної алеї (+фото)

28 травня 2021 року, 18:19

Мер Києва Віталій Кличко презентував після реконструкції другу чергу Пейзажної алеї. Відео оновленої локації він опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Сьогодні ми презентуємо черговий етап оновлення Пейзажної алеї, який ми завершили. Реконструкцію верхнього плато схилу. Першу чергу оновлення алеї ми здійснили минулого року. Тепер, що зробили на сьогодні. Зокрема, тут вимостили гранітне покриття, покриття з еко-ФЕМ, влаштували оглядові майданчики, нову дощову каналізацію. Відремонтували підпірні стіни, покриття тротуарної групи арт-обєктів, встановили сучасне освітлення, систему відеонагляду, тривожні кнопки. А також відремонтували сходи та влаштували нові газони», – зазначив у дописі до відео мер.

Родзинкою Пейзажної алеї тепер будуть не тільки скульптури, але й лави. Загальна протяжність нових лав на алеї становить майже 400 метрів. І їх ще продовжать встановлювати. Найдовша окрема лавка на променаді сягає довжини близько 50 метрів.

Гранітне мощення влаштували у вигляді віял. Використали кілька кольорів гранітного каменю.

«І зазначу, що вже розпочали роботи з реконструкції нижньої частини Пейзажної алеї. На ній, зокрема, влаштують сходи, доріжки з гранітного покриття та мережу зовнішнього освітлення. Реконструкцію нижньої частини Пейзажної плануємо завершити до серпня цього року. Таким чином, ми продовжуємо облаштування великого туристичного маршруту історичним центром Києва. Від Софійської площі через Андріївський узвіз, Алею Художників, парк Володимирська гірка та велосипедно-пішохідний міст до дніпровських схилів поблизу Лаври», – розповів Віталій Кличко.

 

Відкриття другої черги реконструкції Пейзажної алеї

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]