Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав метрополітенівців із 57-річчям столичного метро

06 листопада 2017 року, 17:04

Мер Києва Віталій Кличко привітав працівників Київського метрополітену з 57-річчям столичного метро.

Мер Києва нагадав, що у далекому 1960 році київське метро розпочало свою роботу з 5-ти станцій, а перший потяг рушив зі станції «Хрещатик». За словами Віталія Кличка, всі ці роки столична підземка розвивалася – будувалися нові станції, проводилися ремонтні роботи старих станцій, підвищувалася якість обслуговування пасажирів. Він додав, що з того часу кількість ліній збільшилася з 1 до 3, а станцій із 5 до 52-х.

«Сьогодні метрополітен – стратегічне транспортне підприємство, яке щодня забезпечує перевезення 1,5 мільйона пасажирів. І нам потрібно метрополітен розвивати далі», – наголосив Віталій Кличко.

Він нагадав, що для надання якісних послуг модернізовано 135 вагонів за кошти Кіотського протоколу. Окрім того, зауважив Віталій Кличко, було проведено капітальний ремонт станції «Лівобережна», і столична влада продовжить поступово реконструювати інші станції метро в столиці. Також, за словами мера, встановлюється енергозберігаюче освітлення на станціях і в розробці програма доступності станцій. Віталій Кличко нагадав, що столична влада поставила перед собою завдання протягом 2-3 наступних років ввести в експлуатацію дві нових станції метрополітену на Виноградарі.

«Столичний метрополітен повинен далі розвиватись, повинні будуватись нові станції. За розрахунками, близько 60 тисяч мешканців Виноградарю користуватимуться метрополітеном», – зауважив столичний голова.

Окрім того, додав він, серед пріоритетів – добудова Подільсько-Воскресенського мосту, щоб реалізувати згодом довгоочікуваний киянами проект – метро на Троєщину.

Віталій Кличко підкреслив, що важливим питанням є підвищення соціальних стандартів для працівників комунальних підприємств. Він додав, що на сьогодні середня зарплата працівників метрополітену Києва найвища серед інших комунальних підприємств столиці, але, зважаючи на рівень відповідальності, вона повинна збільшуватися.

«Кожному з вас я хочу подякувати за віддану працю в нинішніх непростих умовах! Щиро вітаю вас зі 57-річчям столичного метрополітену! Спільними зусиллями ми зробимо все, щоб пересування підземкою було для киян та гостей міста комфортним та головне – безпечним», – підкреслив мер Києва.

Віталій Кличко вручив подяки міського голови працівникам метрополітену, а також медалі «Честь. Слава. Держава» тим метрополітенівцям, які брали участь в АТО.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]