Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав столичних медсестер із професійним святом та вручив їм Подяки міського голови (+фото)

12 травня 2022 року, 11:27

Мер Києва Віталій Кличко привітав столичних медсестер із професійним святом – Міжнародним днем медичної сестри та вручив Подяки міського голови 36 медсестрам комунальних медзакладів.

«Сьогодні, в  Міжнародний день медичної сестри, ми дякуємо нашим медикам за їхню працю і за те, як вони виконують свою місію. У Києві допомогу мешканцям надають близько 30 тисяч молодших спеціалістів із медичною освітою. Це – медсестри, фельдшери, лаборанти, акушерки. Половина з них – трохи більше 15 тисяч – працюють у комунальних медзакладах. І більша частина молодшого медперсоналу – жінки. Майже 84 відсотки. Хочу сьогодні привітати вас із професійним святом – Міжнародним днем медичної сестри», – сказав Віталій Кличко.

Він подякував медичним працівникам за те, що вони допомагають рятувати здоров’я та життя людей. Особливо в ці складні для України і столиці часи.

«Спочатку ви по кілька діб не виходили з відділень і рятували хворих на коронавірус. А з кінця лютого цього року ви буквально жили в медзакладах, спали у бомбосховищах, щоб завжди бути на роботі і допомагати пораненим, постраждалим від обстрілів агресора, а також усім киянам, кому потрібна медична допомога. Низький уклін вам за це. Ми пишаємося вами!» – заявив Віталій Кличко.

Він зазначив, що місто, навіть в умовах економічної кризи, спочатку спричиненої пандемією, потім – війною, знаходить можливості, щоб виплачувати надбавки медичним працівникам столиці.

«І ми продовжимо це робити. Продовжимо забезпечувати медзаклади необхідними медикаментами і засобами, переоснащуватися наші лікарні. Ми розуміємо, наскільки це важливо. Дякую вам від усіх киян! І бажаю сил, здоров’я та добробуту. Перемоги всім нам і миру!» – підкреслив Віталій Кличко.

Міжнародний день медичної сестри у Києві: вони рятували хворих на коронавірус, а з кінця лютого спали у бомбосховищах, щоб завжди бути на роботі і допомагати пораненим на війні (Фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]