Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про масове тестування: Зробити ПЛР-тести одразу мільйонам людей в Україні сьогодні майже нереально

09 грудня 2020 року, 12:18

Зробити ПЛР-тести одразу мільйонам людей в Україні сьогодні – майже нереально. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання від ЗМІ.

«Як нещодавно заявив Прем’єр-міністр, уряд готує проект масового тестування. Його, нібито, хочуть провести у Києві та всіх великих містах України. На думку фахівців, таке тестування може виявити понад 25-30% безсимптомних носіїв вірусу. Але таку ініціативу уряду реалізувати буде нелегко. Зробити ПЛР-тести одразу мільйонам людей в Україні зараз – майже нереально. По-перше: у нас немає такої кількості тестів. По-друге: потрібні пересувні лабораторії, фахівці, що в них працюватимуть. І, на жаль, таких можливостей у держави я на сьогодні не бачу», – наголосив Віталій Кличко.

Він нагадав, що Київ робить найбільшу кількість тестів із усіх міст України – більше 400 на 100 тисяч населення.

Мер столиці також відповів на запитання щодо можливого масового тестування на коронавірус у Львові. І чи не планує Київ окремо провести таке тестування.

«Наскільки я знаю, поки що масового тестування у Львові не передбачають. Адже згідно з рекомендаціями ВООЗ, аби воно було ефективним, треба провести декілька хвиль тестування всього населення. Тільки для одного Львова це коштуватиме приблизно 500 мільйонів гривень. Не враховуючи вартості організації тестування. Можете уявити скільки на це потрібно коштів столиці, де населення в кілька разів більше? Тому такі речі можна робити в масштабах країни, а не того чи іншого міста. Тоді масове тестування буде виправданим», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]