Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про наміри маршрутників підняти ціни: Сьогодні складно всьому бізнесу. Але шантажувати людей і міську владу – неприйнятно

26 березня 2021 року, 12:29

Столична влада останні шість років не регулює встановлення тарифів на перевезення в приватних маршрутках. А заяви приватних перевізників – шантаж людей і міської влади. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Щодо намірів перевізників підвищити тариф на перевезення, то нагадаю: міська влада останніх шість років не регулює встановлення тарифів на перевезення в приватних маршрутках. Приватні перевізники готують обґрунтування і  попереджають за 7 днів організатора перевезень (Департамент транспортної інфраструктури КМДА) і пасажирів. Обгрунтованість тарифу перевіряють контролюючі органи. В тому числі, і Антимонопольний комітет. А намір Асоціації перевізників звернутися до влади столиці офіційно заборонити роботу маршруток я вже коментував і ще раз скажу: це маніпуляція! Приватні маршрутки – це транспорт приватних перевізників. Вони повинні вирішувати працювати їм чи ні. Я розумію, що зараз складно всьому бізнесу. Криза зачепила всі його сфери. Але шантажувати людей і міську владу – це неприйнятно!» – підкреслив Віталій Кличко.

Мер столиці також звернувся до киян.

«Із запровадженням суворих обмежень ми бачимо, які черги на зупинках громадського транспорту. Ті, кому не треба їхати на роботу чи в невідкладних справах, залишайтеся вдома. Не користуйтеся громадським транспортом!  Дайте можливість доїхати на роботу тим киянам, які забезпечують діяльність критично важливих сфер міста. Бо, виходить, що в нас локдаун, зачинені заклади, установи –  а люди штурмують транспорт. Куди вони всі їдуть?» – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що сьогодні увесь громадський комунальний транспорт працює на маршрутах. Із наземного транспорту це – 1131 одиниця рухомого складу. Тролейбуси, автобуси, трамваї. Працює і метро.

«Але – підкреслю – транспорт не зупиняли виключно для того, щоб пасажири, яким потрібно їхати на роботу, які працюють в сферах життєзабезпечення міста, могли на неї дістатися», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]