Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про пожежі в Чорнобилі: «Ми постійно контролюємо радіаційний фон у столиці – перевищення поки що немає»

14 квітня 2020 року, 12:54

У столиці постійно контролюють радіаційний фон. Перевищення поки що немає. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Так, в екосистемах Чорнобильської зони тривають пожежі. Для гасіння вогню залучено 96 одиниць техніки та 405 людей особового складу. Там працюють рятувальні служби вже з багатьох міст України. Зупиняють вогонь і київські рятувальники, і з Дніпра їдуть на допомогу, з Полтави. Задіяна авіація. Залишаються три напрямки пожеж – Корогоцьке, Котовське та Лісовецьке лісництва. Причина пожеж – спалювання сухої трави та необережне поводження з вогнем. У столиці ми постійно контролюємо радіаційний фон. Перевищення поки що немає. Фон не перевищує 0,013 мікрорентген на годину. При нормі 0,03 мікрорентгени на годину», – сказав мер столиці.

Також він повідомив, що під Києвом, внаслідок горіння трави, горів і тліє торф. За тиждень торф гасили у Бородянському, Броварському і Вишгородському районах. На площі близько 4 гектарів.

У столиці на гасіння трави, дерев та очерету підрозділи ДСНС виїжджали протягом тижня 57 разів. Майже 350 рятувальників та 70 одиниць техніки були залучені до гасіння пожеж у місті.

Мер також нагадав, що парламент збільшив штрафи для паліїв до 150-ти тисяч гривень.

«Я звертаюся до всіх, хто стане свідком того, що палять траву, очерет чи багаття, звертайтеся до правоохоронців. Надавайте інформацію. Тільки разом ми зможемо упередити це зло!» – наголосив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]