Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про скандальний ТРЦ на просп. Леся Курбаса: «Місто змусило забудовника прибрати витвір будівельного «креативу» з дороги» (+фото, відео)

12 червня 2020 року, 12:15

Місто змусило забудовника на проспекті Леся Курбаса прибрати частину об’єкту, яку він незаконно звів на дорозі. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

Мер столиці також показав коротке відео, про те, як будівельники розпочали демонтаж конструкції.

«Як тільки з’явилася інформація, місто одразу направило на будівництво комісію з перевіркою. Працівники ШЕУ Святошинського району виявили порушення меж будівництва. Тому керівництво комунальної корпорації «Київавтодор» звернулось до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, прокуратури столиці та поліції щодо реагування на правопорушення», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що комісія встановила, що в результаті дій забудовника порушені межі будівництва та пошкоджена проїжджа частина. А в дорожнє покриття встановлена монолітна залізобетонна опора.

«Замовник будівництва не отримував та й не міг отримати погодження будувати на дорозі! До того ж, фахівців «Київавтодору» спочатку не допустили на об’єкт для огляду й оцінки нанесених місту збитків. І забудовник спочатку відмовлявся прибрати конструкцію. Але після деяких аргументів щодо можливих «перспектив» місто змусило забудовника погодитися і прибрати витвір будівельного «креативу» з дороги. Власним коштом. Вчора під вечір забудовник розпочав роботи з демонтажу конструкції з проїжджої частини. І також відновить там дорогу», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер столиці зауважив, що земельну ділянку для зведення цього ТРЦ Київрада виділила ще в 2010 році.

Демонтаж частини скандального ТРЦ на поспекті. Леся Курбаса

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]