Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про забруднення повітря в столиці: «Ситуація трохи стабілізувалася»

21 квітня 2020 року, 12:20

Ситуація із якістю повітря у столиці трохи стабілізувалася. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Через суху весну і велику кількість пожеж ми отримали дуже небезпечну ситуацію, яка змінюється майже щогодини. Переважно через людську недбалість та умисні підпали в багатьох районах Києва й області стаються пожежі. Тільки минулого місяця рятувальники більше 400 разів виїжджали на гасіння підпалів сухої трави. Звідси ж – і тління торф’яників, і лісові пожежі, такі як в Чорнобильській зоні та в Житомирській області. Крім того, що ми втрачаємо сотні гектарів лісів, всі продукти горіння потрапляють у повітря. Уже майже тиждень Київ – у світовому антирейтингу міст із високою загазованістю повітря. Все це – наслідки пожеж. Зараз ситуація трохи стабілізувалася. Завдяки зусиллям наших пожежників, зміні напрямку вітру та короткочасним дощам. Якість атмосферного повітря в Київській, Житомирській областях, а також у столиці дещо покращилася», – зазначив Віталій Кличко.

Також він нагадав, що в МВС створили спеціальну групу з протидії підпалам. А Нацгвардія розпочала антидиверсійну операцію в лісах.

«Я дякую небайдужим людям, які інформують про підпали та викликають правоохоронців. Таким чином поліція вже затримала кількох паліїв. І, переконаний, покарання для них має бути найсуворішим!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]