Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко прокоментував ситуацію щодо Миколи Поворозника: «Хтось повинен сісти – або корумпований чиновник, або ті – хто фабрикував цю справу!»

15 квітня 2020 року, 12:10

Мер Києва Віталій Кличко переконаний, що розслідування справи щодо першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника має бути відкритим та публічним. І суспільство повинне отримати відповіді на всі питання. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Щодо резонансної теми, що вчора ввечері сколихнула ЗМІ. Та й мене теж сколихнула. Щодо того, що першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника нібито спіймали на хабарі та затримали. Вчора в його кабінеті представники СБУ та Нацполіції проводили невідкладні слідчі дії. Я завжди говорив і попереджаю всіх чиновників: якщо слабкі до грошей і не розумієте своєї відповідальності, – краще тут не працювати. Головні принципи, за якими люди обирають владу, і за якими я став мером, – нульова толерантність до корупції та справедливість. І, якщо чиновник винен, – має відповідати за законом! Тут без варіантів. Я нікого не покривав і покривати не буду! Але. Якщо це чиїсь маніпуляції і політичні ігри, щоб дискредитувати міську владу, то однозначно повинні відповідати ті, хто за цим стоїть! Я цю справу доведу до кінця! І вимагаю – аби не було політичної заангажованості правоохоронців – відкритого і публічного розслідування цієї справи!», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що перший заступник голови КМДА – чиновник високого рангу. І, згідно законодавства, такі справи – підслідність НАБУ.

«Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу і дати відповіді на питання, що хвилюють суспільство. Ми всі чекаємо об’єктивного і справедливого розслідування, яке розставить усі крапки над І. Та відповідальності винних за законом. Хтось повинен сісти – або корумпований чиновник, або ті – хто фабрикував цю справу!», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]