Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко разом з офіційними представниками Литви відкрив оновлений Литовський сквер (+ фото, відео)

23 серпня 2021 року, 19:49

Мер Києва Віталій Кличко спільно з офіційними представниками Литовської Республіки відкрив після капремонту Литовський сквер, що розташований навпроти Софійського собору. Так, зокрема, у відкритті скверу взяли участь заступник голови Сейму Литовської Республіки Йонас Ярутіс, депутат Сейму Литовської Республіки Емануеліс Зінгеріс, міністр оборони краю Литовської Республіки Арвідас Анушаускас, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас та представники литовської діаспори.

«Сьогодні ми відкриваємо після оновлення чергову зелену зону в центрі Києва – Литовський сквер. Хоч сквер і невеликий за своєю площею, проте він особливий своїм розташуванням, адже знаходиться навпроти Софійського собору. Працювали над концепцією оновлення скверу спільно із литовськими архітекторами. Центральним елементом зеленої зони стала дерев’яна лава-тераса, яка формами нагадує бурштин або литовські дюни на узбережжі Балтійського моря. Лава має декоративне вечірнє підсвічування», – додав мер столиці.

Під час капремонту також оновили фонтан, який тривалий час не функціонував, здійснили озеленення території.

Територія скверу огороджена антипаркувальними стовпчиками, щоб убезпечити зону відпочинку від заїзду автомобілів.

«Традиція дружби і співробітництва Литви та України продовжується відновленням Литовського скверу. Скульптура «лавка» у сквері багато років запрошуватиме киян, зупинитися, перепочити в тіні дерев і поміркувати про спільність наших країн. Міцні зв’язки литовців та українців не розірвуться, доки ми пам’ятаємо і цінуємо нашу спільну історію, залишаємося вірними ідеалам свободи і разом прямуємо до важливих для нас цілей. Бажаю, щоб сквер дружби України та Литви ще довго запрошував майбутні покоління до нових, спільних проектів», – сказав заступник голови Сейму Литовської Республіки Йонас Ярутіс.

Нагадаємо, від початку року в столиці відкрили після капремонту Наводницький парк у Печерському районі та облаштували там фонтан, другу чергу Пейзажної алеї та сквер в центрі міста – на Володимирському проїзді, 2, що між Михайлівською та Софійською площами. Також добудували парк «Троєщина». Та невдовзі відкриють після капремонтів парк біля озера Тельбін у Дніпровському районі та фітнес-парк «Озеро Лебедине» в Дарницькому районі столиці.

Загалом за останніх кілька років у Києві оновили близько 500 парків і скверів. Така ж кількість зелених зон отримали статус парку чи скверу. Також відкрили в столиці 10 нових фонтанів та 7 капітально відремонтували.

Відкриття оновленого Литовського скверу

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]