Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко розповів про особливості запровадження надзвичайного стану в столиці. Рішення про надзвичайний стан на всій території України ухвалила сьогодні РНБО і має розглянути парламент

23 лютого 2022 року, 14:46

Мер Києва Віталій Кличко розповів про особливості запровадження надзвичайного стану в столиці та коли він може бути запроваджений. Про це Віталій Кличко заявив під час термінового онлайн-брифінгу.

«Сьогодні Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України. Це стосується і міста Києва. Зазначу, згідно із законодавством України, Верховна Рада має ухвалити рішення щодо запровадження надзвичайного стану протягом 48 годин. Парламент планує розглянути це рішення сьогодні. Якщо таке рішення буде ухвалене і вступить в дію, що це означає?

  • На територіях областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА/КМДА.
  • Встановлюється посилений контроль в’їздів та виїздів із території міст та областей.
  • Може обмежуватися рух транспортних засобів та їхній огляд.
  • Встановлюється заборона проведення масових заходів.
  • Забороняється проведення мітингів. Та можуть бути інші обмежувальні заходи.
  • Комендантську годину на територіях областей та міст не запроваджуватимуть до ухвалення окремого рішення», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що міська влада знаходиться на постійному зв’язку з начальниками регіонального управління Сил Територіальної оборони ЗСУ та командувачем сил ТерОборони. Всі потреби ТерОборони будуть вирішувати в оперативному режимі. Найближчим часом будуть організовані та проведені Навчальні збори резервістів у батальйонах і бригадах тероборони. Ці навчання будуть проводитися протягом 30 днів.

Як зауважив мер столиці, всі необхідні рішення та заходи з впровадження надзвичайного стану в столиці ухвалить оперативний штаб міста Києва, який збереться сьогодні – після відповідного рішення Верховної Ради. Всю інформацію місто буде оприлюднювати оперативно на офіційних ресурсах міської влади. Віталій Кличко закликав довіряти інформації тільки з офіційних джерел. Адже сьогодні багато спекуляцій і маніпуляцій – щоб підірвати стабільну ситуацію в країні. Це – теж частина війни Росії проти України.

«Я звертаюся до киян! Жодної паніки! Надзвичайний стан, що планує запровадити держава, в цій ситуації – упереджувальний крок. Задля забезпечення правопорядку і громадської безпеки в містах, селищах та селах. Для протидії злочинності, попередження можливих провокацій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні. А також – для убезпечення функціонування і роботи об’єктів критичної інфраструктури та органів влади. Столична влада працює, ми всі на місцях. Ухвалюємо необхідні рішення для життєзабезпечення міста. Для створення системи територіальної оборони. Для забезпечення роботи громадського транспорту, установ та закладів Києва. Отже, спокійно працюємо, дотримуємося законів і порядку. Ці виклики ми повинні і зможемо подолати тільки разом! З холодним розумом і витримкою», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]