Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко розповів, що в столиці вже 259 хворих медиків і показав відеозвернення лікаря, який подолав вірус (+відео)

14 травня 2020 року, 12:10

У столиці захворіли на коронавірус загалом 259 медиків. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції і показав відеозвернення одного з лікарів, який вже подолав захворювання.

«Всі повинні зрозуміти, що загроза вірусу – реальна, а не міф! У столиці, наприклад, уже 259 хворих медиків. 29 із них перебувають сьогодні в стаціонарах лікарень. Це люди, які щодня рятують здоров’я та життя киян. І яких ми повинні берегти, бо хто нам потім допомагатиме?! Більшість лікарів, медперсоналу були інфіковані на роботі. Інколи навіть не знаючи, що мають справу із хворим на коронавірус. Адже чимало людей переносять цю хворобу без симптомів, але заражають інших», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера, менша частина медиків заразилися в побуті, в спілкуванні поза роботою. Як, наприклад, Олексій Ареф’єв – лікар-невролог міської лікарні № 1, відеозвернення якого Віталій Кличко продемонстрував під час онлайн прес-конференції. Олексій Ареф’єв вже подолав хворобу.

«Як людина, що буває в інфекційних відділеннях київських лікарень, я чув різні історії тих, хто захворів. І, повірте, більшість пацієнтів говорять, що не уявляли через що їм доведеться пройти, аби подолати коронавірус», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]