Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко роз’яснив, чому різняться дані міста про кількість хворих на COVID-19 і ті, що оприлюднює МОЗ

09 квітня 2020 року, 12:15

Різниця в даних про кількість хворих на COVID-19, що подає столична влада, і тих, що оприлюднює Міністерство охорони здоров’я України, виникає, скоріш за все, через різний алгоритм підрахунку підтверджених випадків захворювання.

«У нас різний алгоритм підрахунку та подачі інформації. Ми отримуємо дані від Державної установи «Міський лабораторний центр МОЗ України». Оперативно, пізно ввечері – одразу після завершення лабораторних досліджень зразків, що надійшли в установу. І після обробки даних. А МОЗ отримує цю інформацію вранці наступного дня. І, скоріш за все, враховує її вже в статистику наступного дня», – сказав Віталій Кличко.

За його словами, інформацію, яку надає столична влада, вона отримує від фахівців, які досліджують зразки. І ця інформація – деталізована, із зазначенням скільки захворіло жінок, скільки дітей, скільки чоловіків.

«Ми робимо все, аби щодня надавати киянам оперативну і достовірну інформацію», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]