Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Місто не може купувати апарати ШВЛ заводу «Буревісник», бо підприємство не працює»

09 квітня 2020 року, 12:35

Місто не може закуповувати апарати ШВЛ вітчизняного виробництва заводу «Буревісник». Зокрема через те, що підприємство сьогодні не працює. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Я вже неодноразово  говорив, що сьогодні в  медзакладах столиці є 390 апаратів штучної вентиляції легень. Цього року за благодійні кошти у лікарні передали вже 10 апаратів. За кошти резервного фонду місто планує придбати ще 52 апарати ШВЛ та передати у медзаклади міста. 17 з них ми очікуємо найближчим часом. Нові апарати – закордонні. В основному – виробництва Франції. Щодо вітчизняних. У нас є кілька апаратів БРІЗ, виробництва заводу «Буревісник». Вони вже не нові. І постійно потребують ремонту. Купувати нові апарати  у цього підприємства  ми не можемо. Бо завод сьогодні не працює. Кілька тижнів тому цю тему обговорювали в медичних колах. Але в державному концерні «Укроборонпром», на балансі якого перебуває «Буревісник», відповіли, що сьогодні на заводі немає електроенергії, газу, води, зруйновані майже всі цехи, на яких виробляли продукцію», – повідомив мер столиці.

Він зазначив, що частково залишилася тільки конструкторська документація, яку «Укроборонпром» готовий відкрити для приватних виробників. Бо на державному підприємстві відновити виробництво ШВЛ швидко не вдасться. На це потрібен час.

«Якщо проект з підтримки виробництва вітчизняних апаратів зрушить, ми готові розглянути можливість їх закупівлі для міста», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]