Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Сьогодні Київрада має ухвалити зміни до бюджету столиці

22 квітня 2021 року, 10:48

Депутати Київради мають ухвалити зміни до бюджету столиці та Програми економічного та соціального розвитку міста. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на початку засідання Київської міської ради.

«Сьогодні ми зібралися, бо є низка невідкладних і важливих для розвитку міста та для його мешканців питань. Зокрема, ми повинні ухвалити зміни до бюджету столиці та Програми економічного та соціального розвитку. Йдеться і про збільшення зарплатні столичним освітянам. Маємо виділити на це з бюджету 450 мільйонів гривень. І про збільшення доплат київським медикам, що працюють у виїзних бригадах, на швидких, які щодня рятують життя хворих на коронавірус. А також ідеться про кошти на зарплати столичним транспортникам», – сказав Віталій Кличко.

Разом із тим, відповідні зміни, за словами мера, передбачають виділення коштів і на оновлення житлово-комунальної інфраструктури – понад 500 мільйонів гривень. Це – кошти на ремонт та закупівлю ліфтів у столичні будинки, на програму співфінансування тепломодернізації будинків 70/30, а також кошти на оновлення міських парків та скверів, дитячих та спортивних майданчиків.

«Сьогодні ми робимо все, щоб втримати ситуацію – і епідеміологічну, бо вона складна. І економічну – вона теж непроста. Пандемія спричинила кризу, яку світ долатиме ще довго. Але необхідно, у першу чергу, підтримувати тих, від кого сьогодні залежить здоров’я і життя людей, від кого залежить навчання наших дітей. Та тих, хто працює на життєзабезпечення нашого міста і комфорт його мешканців. Необхідно і надалі розвивати та змінювати нашу столицю. І ми все для цього робимо», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]