Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Спроба заблокувати ухвалені Київрадою зміни до бюджету столиці на 2016-й рік матиме вкрай негативні наслідки для столиці та її мешканців»

10 листопада 2016 року, 10:56

Спроба деяких політичних сил заблокувати виконання рішень щодо змін до бюджету столиці на 2016-й рік, ухвалених Київрадою на минулому засіданні, призведе до вкрай негативних наслідків для забезпечення життєдіяльності столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на початку засідання Київради.

«Тут від деяких депутатів лунали ідеї і пропозиції щодо скасування змін до бюджету на 2016-й рік, які ми ухвалили на минулому засіданні. Хочу підкреслити, щоб усі розуміли, і щоб знали кияни! Спроба заблокувати виконання цих рішень призведе до вкрай негативних наслідків для забезпечення життєдіяльності столиці. Чому? А тому що: не буде збільшена матеріальна допомога сім’ям загиблих учасників АТО і сім’ям Героїв Небесної сотні; місто не закупить сучасне медичне обладнання для закладів охорони здоров’я; кияни не отримають 50 нових автобусів, 40 тролейбусів і 9 трамваїв, які планує купити столиця; не буде здійснена закупівля житла для понад 250-ти сімей черговиків квартирного обліку, в тому числі учасників АТО», – зазначив Віталій Кличко.

Також мер Києва зауважив, що рішення Київради передбачає збільшення фінансування сфери освіти столиці, фінансування Програми «Безпечна столиця», фінансування пільгового проїзду окремих категорій громадян.

Окрім того, зауважив Київський міський голова, у разі блокування такого рішення Київради під загрозою опиниться і проходження опалювального сезону в столиці.

«Дехто вважає, що всі ці питання неважливі? Непотрібні киянам? Ще й в умовах такого складного зимового сезону, який на нас чекає», – наголосив Віталій Кличко, звертаючись до депутатів.

Також він зазначив, що міська влада має виконувати взяті зобов’язання. Зокрема, Київ повинен гідно підготуватися і на високому рівні провести «Євробачення» в травні наступного року.

«Проблем багато. Але їх треба вирішувати. В тому числі і щодо фінансування, яке повинне забезпечити місто. Ми з вами це рішення ухвалили в змінах до бюджету. Тому потрібно кошти виділяти і рухатися далі», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]