Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Столиця пришвидшує темпи вакцинації. Від коронавірусу вже щепили майже 248 тисяч людей

18 червня 2021 року, 12:16

Столиця пришвидшує темпи вакцинації. У Києві від коронавірусу щепили вже майже 248 тисяч людей. Із них дві дози вакцини отримали понад 35 тисяч осіб. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«Триває у Києві кампанія з вакцинації. Місто робить усе можливе, щоб у стислі терміни щепити якомога більше киян. Продовжує, зокрема, працювати й Центр вакцинації, створений на базі Міжнародного виставкового центру. Через свята відбулися деякі зміни в роботі Центру. Цього тижня щеплення в ньому робитимуть не в вихідні дні. Центр приймав відвідувачів учора, працює сьогодні і працюватиме завтра (в суботу) до 14:00. Це пов’язано, по-перше, з тим, що минулими вихідними кількість охочих щепитися зменшувалася після обіду. Тож, маючи три вихідних дні, ми очікуємо ще меншу кількість людей. По-друге, треба дати перепочити нашим медикам, які працюють 7 днів на тиждень. І по-третє, місто хоче протестувати роботу Центру масової вакцинації саме в будні дні. Аби з’ясувати доцільність його роботи протягом усього тижня», – сказав мер Києва.

Він зазначив, що киян заздалегідь поінформували про зміни в роботі Центру вакцинації в МВЦ через додаток Helsi.me та SMS-повідомленнями.

Мер нагадав, що через додаток Helsi.me кияни можуть записатися на конкретний день та час вакцинації. Це значно спрощує і скорочує процес вакцинації.

Проте не всі кияни дотримуються запропонованих правил. І або нехтують можливістю записатися, або приходять не на свій час. Це створює черги та ажіотаж і заважає у спокійному робочому режимі щепити якомога більше людей.

Також, як зазначають медики, процес затримує відсутність декларації із сімейним лікарем. Наразі вакцинація тих, у кого підписана декларація, триває 5-7 хвилин. А тих, у кого такої декларації немає, – 20-30 хвилин. Бо треба заповнювати документи на місці. А це забирає час.

«Я звертаюся до киян. Користуйтеся тим алгоритмом, який місто визначило для вашої ж зручності. Запишіться заздалегідь на вакцинацію, витративши на це кілька хвилин, – щоб не стояти годинами у черзі», – наголосив Віталій Кличко.

Він повідомив, що всього від початку масової вакцинації у Центрі вакцинації на базі МВЦ щепили майже 17 тисяч людей. Тільки минулими вихідними там вакцинували майже 6,5 тисячі киян. Аби пришвидшити темпи вакцинації міська влада збільшила кількість медичних бригад, що працюють у Центрі, до 30. Також киян, зареєстрованих у «Дії» та внесених у листки очікування закладів охорони здоров’я, щеплюватимуть у вакцинальних пунктах, відкритих на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста.

Медики телефонують і запрошують на вакцинацію у конкретний час та до конкретного закладу згідно з черговістю. Щоб потрапити в лист очікування, необхідно зателефонувати сімейному лікарю та повідомити про бажання вакцинуватися.

«Також у столиці продовжують вакцинувати і працівників освітньої галузі. Вакциною виробництва Pfizer-BioNTech вже щепили понад 40700 освітян. Крім того, у столиці вакцинували майже 48 тисяч медичних працівників. Загалом у Києві вже щепили майже 248 тисяч людей. Із них дві дози вакцини отримали понад 35 тисяч осіб», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]