Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У Києві 24 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. 14 - за минулу добу» (+відео)

23 березня 2020 року, 12:31

14 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус отримав Київ за минулу добу. Усього в столиці 24 зареєстрованих хворих. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«За минулу добу Київ отримав ще 14 лабораторно підтверджених випадків захворювання. Таким чином, у столиці вже 24 хворих на COVID-19», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що із 14 нових лабораторно підтверджених випадків 8 хворих – жінки (від 25 до 49 років) та 6 чоловіків (від 23 до 56 років).  Із 24 зареєстрованих випадків, 22 випадки – інфікування киян, що повернулися з європейських країн. Переважно, з Франції, Німеччини та Іспанії. Два випадки – місцеве зараження від хворих із Житомирської області та Києва.  На сьогодні 13 з 24 хворих перебувають в лікарнях Києва. 11 хворих – на самоізоляції та отримують лікування вдома під контролем лікарів.

Усього на можливе інфікування коронавірусом у Києві уже протестували експрес-тестами понад пів тисячі киян.

«У столиці на сьогоднішній день протестовано швидкими тестами 594 мешканця міста. А 22 зразки відправили в «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» для підтвердження чи спростування діагнозу», – додав Віталій Кличко.

Він зауважив, що Київ створив окрему оперативну групу з медиків і менеджерів, які щодня на зв’язку з ВООЗ. Щоб оперативно і відповідно до ситуації отримувати всі рекомендації всесвітньої організації.

 «Штаб, створений столичною владою, працює цілодобово. А місто робить все, щоб упередити розповсюдження інфекції та захистити здоров’я і життя киян», – підкреслив мер.

 І повідомив, що інша робоча група – з медиків, інфекціоністів та правоохоронців – визначить коло та обстежить контактних осіб, у яких підтверджений  діагноз на коронавірус.

 Також Віталій Кличко пояснив ймовірну причину того, чому цифри кількості хворих від МОЗ та міста іноді різняться.

«Ми отримуємо інформацію від Державної установи «Київський міський лабораторний центр МОЗ України», куди відправляємо тести киян на підтвердження чи спростування діагнозу. Результати лабораторних досліджень надходять нам щодоби. Всі цифри ми оприлюднюємо. І на сьогодні маємо підтверджених 24 випадки! Можливо, в МОЗ, де дають цифри по всіх регіонах, десь не зовсім коректно порахували. Ми розуміємо, як сьогодні всім складно», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]