Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Урядова перевірка КМДА не стосується питань здійснення самоврядних повноважень Київською міською радою»

01 жовтня 2019 року, 17:04

Урядова перевірка Київської міської державної адміністрації не стосується питань здійснення самоврядних повноважень Київською міською радою. Про це мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За цей час, за словами мера, апарат КМДА отримав понад 70 запитів, що стосувалися практично всіх сфер життєдіяльності міста та великого обсягу інформації.

«Ми відкриті для співпраці і намагаємося у найкоротші терміни надавати необхідні документи. Навіть ті, що виходять за межі перевірки. Бо, підкреслю, урядова перевірка, за законом, не стосується здійснення самоврядних повноважень Київською міською радою та її виконавчим органом», – додав міський голова.

Мер пояснив, що відповідна урядова перевірка стосується лише виконавської дисципліни, тобто організації роботи з виконання міською адміністрацією завдань, визначених законами України, актами Президента України, постановами Верховної Ради, актами Кабінету Міністрів України та дорученнями Прем’єр-міністра України.

«Повну ж перевірку діяльності, зокрема і ту, що стосується самоврядних повноважень Київської міськради, може здійснювати тільки Державна аудиторська служба України. До якої, до речі, я раніше звернувся з проханням перевірити діяльність столичної влади», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]