Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: В столиці виявили минулої доби 896 хворих на коронавірус. Померли 23 людини

12 березня 2021 року, 12:08

У столиці виявили минулої доби 896 хворих на коронавірус. Померли 23 людини. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«У Києві протягом останніх двох тижнів кількість хворих на коронавірус, на жаль, не зменшується. 896 інфікованих виявили в місті минулої доби. Померли 23 людини. Усього за період пандемії в столиці 2857 летальних випадків від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 144 910», – повідомив Віталій Кличко.

Серед тих, хто захворіли: 505 жінок віком від 18 до 99 років і 22 дівчинки від двох до 17 років. А також 350 чоловіків віком від 18 до 89 років і 19 хлопчиків від чотирьох до 17 років. Захворів, зокрема, 21 медик.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 129 пацієнтів. З підозрою на коронавірус – 292 пацієнти. Інші – на самоізоляції, під контролем лікарів.

Одужали за добу в Києві 428 людей. Усього коронавірус подолали 97 648 мешканців столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили в Деснянському районі – 188, Печерському – 94 та в Дарницькому районі – 91 випадок.

«Вже рік, як ми всі живемо в умовах пандемії і пов’язаних із нею обмежень. Нагадаю, 12 березня 2020 року в столиці запровадили план протиепідемічних заходів та обмежень – щоб упередити стрімке розповзання вірусу. Тоді ми закрили школи і садочки, перевели їх на дистанційне навчання. Обмежили проведення масових заходів. Запровадили санітарний контроль в торгових центрах та магазинах. А далі був локдаун, спецрежим роботи громадського транспорту. Ми вчилися жити і працювати в умовах світової пандемії», – нагадав мер Києва.

За його словами, вчасно запроваджені заходи вберегли столицю та й Україну загалом від страшних наслідків першої хвилі хвороби, з якими тоді зіштовхнулися багато країн світу.

«Минув рік, але розслаблятися зарано. Світ не подолав вірус. І ми повинні бути особливо обережними і дотримуватися необхідних правил. Бо знову почала зростати захворюваність. І в Україні, і в столиці зокрема», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]