Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «До вартості зведення Шулявського мосту додалися кошти на здійснення суміжних робіт»

09 жовтня 2019 року, 19:33

До кошторисної вартості реконструкції Шулявського шляхопроводу додалися кошти на здійснення суміжних робіт. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі «Радіо НВ».

«Вартість будівництва самого мосту, практично, не змінилася. Але додалися роботи, що не передбачалися – доведеться, наприклад, переносити колектор, тепломережі, що знаходяться поблизу мосту, – сказав мер. – Ми робимо все прозоро, всі цифри абсолютно відкриті, ми готові надати документи всім контролюючим органам. Наше завдання – вчасно, за графіком, збудувати міст, відкрити рух ним», – підкреслив Віталій Кличко. 

На запитання, чи не означає це, що проектна документація була підготована неправильно, мер зазначив, що документація розроблена безпосередньо на оновлення шляхопроводу і не враховувала інших робіт.

«Проектна документація розробляється виключно на будівництво об’єкту. І на це розповсюджуються умови тендеру. Всі інші роботи – додаткові кошти», – зазначив Віталій Кличко.

Також мер Києва підкреслив, що роботи зі зведення шляхопроводу тривають. І цими вихідними там встановлюватимуть прогін нового мосту над проспектом Перемоги.

«Багато сьогодні спекуляцій, неправдивої інформації. І це робиться умисно, – сказав Віталій Кличко. – Є технологічні речі, є етапи робіт. А вже кажуть, що будівництво, нібито, зупинилося. Це неправда!», – наголосив мер Києва.

Він також зазначив, що регулярно спілкується з підрядниками будівництва Шулявського шляхопроводу. І ті запевняють, що дотримаються графіку робіт, аби закінчити зведення нового мосту і відкрити рух ним наприкінці грудня цього року.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]