Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відкрив День Діалогу Українського муніципального форуму

04 грудня 2023 року, 15:11

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко відкрив День Діалогу ХVІI Українського муніципального форуму «Децентралізація, прозоре врядування та єдність – основа відновлення України». Цей захід є майданчиком для об’єднання зусиль, досвіду, обговорення важливих питань для життя громад, захисту їхніх інтересів та безпеки, для відновлення та розвитку України.

«Ми з вами збиралися влітку на Конференцію «Місцеве самоврядування – основа європейської інтеграції та відновлення України». Тоді учасники з української сторони засвідчили необхідність руху нашої держави до Європейського Союзу, до європейських стандартів. І ось вже 8 листопада цього року Європейська Комісія опублікувала Звіт про готовність України до переговорів про вступ до ЄС. Це результат нашої спільної роботи. Дякуємо всім нашим міжнародним партнерам, громадам Європи за підтримку України на європейському шляху. За постійний супровід реформи з децентралізації, підтримку демократії та місцевого самоврядування в Україні. У Звіті Європейська Комісія визначила досягнення, проблеми та завдання України на шляху до ЄС. Зокрема, щодо розвитку місцевого самоврядування. Для цього місцеві громади повинні мати достатні ресурси й повноваження задля безпеки своїх територій та мешканців», – наголосив голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

Він зазначив, що сьогодні Збройні Сили героїчно б’ються на передовій за незалежність і волю України. А представники місцевого самоврядування забезпечують життя людей у селах, селищах та містах України. І роблять усе, щоб допомагати нашим Захисникам усім необхідним.

«Для відновлення і розвитку наших громад ми розвиваємо співпрацю з європейськими колегами. Адже саме органи місцевого самоврядування забезпечують демократичне управління, прозорість та відкритість процесів ухвалення рішень. Залучають громадян до участі у вирішенні питань, які стосуються їхнього життя. Забезпечують розвиток економіки та надходження податків – такого необхідного сьогодні ресурсу для Перемоги. Я вже говорив про це і хочу ще раз підкреслити: місцеве самоврядування в усіх демократичних країнах будується знизу вверх, а не навпаки. І є основою демократії та розвитку держави», – підкреслив Віталій Кличко.

ХVІI Український муніципальний форум зібрав представників майже 400 українських громад, депутатів місцевих рад України, депутатів Верховної Ради, представників дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]