Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Винні у вибуху в будинку на Позняках мають понести відповідальність»

26 червня 2020 року, 12:14

Експертиза причин вибуху в будинку на Позняках триває. Винні в трагедії мають понести відповідальність. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Будинок, як і говорили попередньо фахівці, буде повністю демонтований. Вже розробляється спеціальний проект, як це зробити, аби не сталося нових обвалів та щоб не нашкодити сусіднім будинкам. Також спеціальна комісія здійснила обстеження сусідніх секцій біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 та будинку на вулиці Григоренка, 41. До обстеження будинків були залучені фахівці державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій», – сказав Віталій Кличко.

За висновками інституту, пошкоджень сусідніх секцій і будинку на Григоренка, 41, що могли б спричинити їх обвал, фахівці не виявили. Відтак, штаб із ліквідації надзвичайних ситуацій ухвалив рішення про повернення мешканців зазначених будинків у свої квартири.

«Висновки ж щодо причин вибуху в будинку зробить Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Експертиза триває. Працюють і правоохоронні органи. І винні в цій трагедії мають понести відповідальність!» – наголосив мер Києва.

Віталій Кличко розповів, що місто працює над оперативним відновленням документів постраждалих мешканців будинку на Позняках. Аби люди якнайшвидше отримали грошові компенсації, які вже виділило місто.

«Я вчора двічі зустрічався з постраждалими мешканцями. Ми повинні відновити людям, насамперед, паспорти для того, щоб вони змогли якнайшвидше отримати матеріальну компенсацію. Ці кошти ми вже виділили – від 50 до 100 тисяч гривень на родину. І готові їх видати, але для цього необхідні документи», – наголосив мер Києва.

Також міська влада ухвалила рішення, разом із фондом «Майбутній Київ», надати додаткову матеріальну допомогу готівкою. Ці гроші потрібні людям на відновлення документів та на речі першої необхідності. Вони вже пишуть заяви та отримують кошти.

«Щодо нового житла – надати його пообіцяв Президент України. І вже видав 12 сертифікатів на квартири. Інші 28 мають видати протягом місяця. Міська влада вирішить питання з ремонтом квартир, що отримають постраждалі мешканці», – додав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]