Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Власники і керівники торгових мереж, закладів громадського харчування, побутового обслуговування повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами»

22 червня 2020 року, 12:12

Власники і керівники торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Хочу повідомити, що штаб із надзвичайних ситуацій міста ухвалив сьогодні рішення про те, що власники і керівники торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами. Це тести, що визначають наявність в організмі антитіл до вірусу. Такі тести потрібно робити раз на місяць. Оскільки йдеться про людей, які працюють у компаніях із великою кількістю відвідувачів. І де висока ймовірність інфікування коронавірусом», – наголосив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що Київ збільшує кількість тестувань на COVID-19. Оскільки все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легень.

«Тільки «Київський лабораторний центр МОЗ України» зробив майже 40 тисяч досліджень ПЛР-тестів. Такі дослідження роблять іще у 4 комунальних медзакладах Києва. А також – у приватних клініках і державних медичних установах. Зокрема, мобільні бригади медиків від початку роботи відібрали майже 24,5 тисячі зразків біоматеріалу для дослідження. Показник тестування у столиці – найвищий в Україні і становить 67 тестів на 100 тисяч мешканців міста», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]