Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 1130 одиниць комунального транспорту працюють на столичних маршрутах – Микола Поворозник

24 березня 2021 року, 18:06

Сьогодні в столиці на маршрутах працює 1131 одиниця громадського транспорту. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Не зважаючи на те, що у Києві введено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, розуміючи необхідність у роботі громадського транспорту, міська влада ухвалила рішення не зупиняти роботу громадського транспорту. Разом із тим, ми розраховуємо на свідомість громадян, які не користуватимуться громадським транспортом без нагальної потреби, і відповідальність працедавців, які мали б перевести більшість своїх співробітників на дистанційну роботу. Адже тільки так можна розвантажити громадський транспорт та зменшити рівень захворюваності на коронавірус, а звідси і знизити навантаження на медичну систему», – розповів Микола Поворозник.

Він підкреслив, що сьогодні у столиці працюють і наземний громадський транспорт, і метрополітен.

«Вони працюють за визначеним регламентом і з дотриманням норм безпеки, як того вимагає епідситуація в місті. І основне їхнє завдання – доставити на роботу працівників підприємств критичної інфраструктури міста», – підкреслив Микола Поворозник.

Він також прокоментував вимогу приватних перевізників зупинити їхню роботу.

«Приватні перевізники на свій розсуд приймають рішення про те, чи виходити їм на маршрут, чи ні. Місто наразі ніяк не впливає на їхнє рішення. Минулорічна ситуація із зупинкою роботи приватних перевізників може стати можливою лише у випадку припинення роботи усього громадського транспорту міста і переходу його на роботу за спецперепустками. Такий варіант розвитку подій можливий, якщо кияни ігноруватимуть протиепідемічні обмеження і захворюваність у столиці збільшуватиметься. Стосовно бажання перевізників підвищити тариф на перевезення, то міська влада останні шість років не регулює встановлення тарифів на перевезення в приватних маршрутках», – пояснив Микола Поворозник.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]