Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у відеоконференції лідерів партій країн-членів Східного партнерства та Європейської народної партії

17 червня 2020 року, 22:30

Мер Києва, лідер партії «УДАР» Віталій Кличко взяв участь у відеоконференції лідерів партій країн-членів Східного партнерства, які є членами або спостерігачами Европейської народної партії.

У конференції взяли участь, зокрема, канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Європейської народної партії Дональд Туск, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, лідери європейських країн та політичні діячі-лідери партій різних країн Європи.

На конференції обговорювали поточну політичну ситуацію в Європі, майбутнє європейського партнерства та інші, актуальні для європейської спільноти питання.

«Сьогодні, у зв’язку із пандемією, ми живемо в новій реальності. Це позначилося і на форматі нашої зустрічі. На ситуації в європейських країнах, в Україні. Вірус відчутно вдарив по економіці всіх країн. І ми повинні цей виклик подолати – спільними зусиллями і підтримуючи один одного», – сказав мер Києва.

Він також зазначив, що однією із основних тем для ЄС повинне залишатися припинення війни, що триває на сході України.

«Я вдячний нашим партнерам за підтримку незалежності Української держави і подовження санкцій проти Росії, як країни-агресора. Це сьогодні – найбільш ефективний інструмент впливу на Російську Федерацію. Хочу нагадати: з 2014 року втрати України у протистоянні російській агресії сягнули понад 13 тисяч українців», – підкреслив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що важливо, аби в Україні напередодні місцевих виборів не відбувалося тиску на місцеве самоврядування. Та підкреслив, що місцеві вибори, які призначені в Україні на жовтень, повинні бути прозорими і чесними. Віталій Кличко запросив європейських партнерів приїхати спостерігачами на вибори в Україну.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]