Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «З минулої зими місто зекономило понад 44,5 тисячі тонн солі»

21 травня 2020 року, 12:17

Із минулої зими місто зекономило понад 44,5 тисячі тонн солі. І в наступному сезоні дорожники витратять значно менше коштів на закупівлю посипальних матеріалів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

Мер також зазначив, що підготовка до осінньо-зимового періоду починається завчасно, на початку літа. І ніхто наперед не знає, якою буде зима – сніжною чи ні.

«Кожне столичне ШЕУ має план заготівлі посипальних матеріалів. І сіль закуповують протягом літа та осені. Минула зима була несніжною і, зрозуміло, що не всі запаси солі були використані. Вона зберігається в сховищах. І залишилася на наступну зиму. Залишки солі в столичних ШЕУ складають понад 44,5 тисячі тонн. Тому в наступному сезоні місто значно менше витратить коштів на закупівлю солі», – наголосив Віталій Кличко.

Також кошти, виділені «Київавтодору» в минулому сезоні, були спрямовані на зарплатню працівникам ШЕУ, придбання паливно-мастильних матеріалів.

«Хоча снігу майже й не було, всі інші види дорожніх робіт комунальники виконували. Частину ж грошей направили на закупівлю та ремонт комунальної техніки. Вона – багатофункціональна. І чимало цих машин сьогодні задіяні у митті столичних вулиць», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]