Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: За кошти, які виділило місто, 112 бригада ТрО Києва протягом місяця придбала 1500 ударних FPV-дронів та 200 квардрокоптерів Mavic

21 грудня 2023 року, 14:57

Мер столиці Віталій Кличко відвідав штаб 112 окремої бригади ТрО. Це сформована в Києві бригада, батальйони якої сьогодні воюють на передовій на кількох напрямках фронту. Зокрема, на Херсонщині, на Запоріжжі, під Бахмутом та Кремінною. Протягом місяця військові 112-ї бригади закупили за кошти, які виділило місто, 1 500 FPV-дронів і 200 квадрокоптерів Mavic 3 і Mavic 3T.

«Загалом столиця спрямувала за запитами бригади на її оснащення 238 мільйонів гривень. І громада Києва продовжить допомагати нашим Захисникам і Захисницям. А всього на запити ЗСУ, Генштабу та Міноборони на придбання дронів Київ виділив у 2023 році 1 млрд 550 млн гривень. Окрім допомоги з бюджету міста, ми залучаємо ресурси, допомогу благодійників, іноземних партнерів. Постійно їздить до бійців на передову мій брат Володимир. Передає автівки, дрони, необхідне спорядження за запитами бійців. Цього тижня ми з братом також відправили 100 FPV-дронів під Авдіївку, в 47-му бригаду (їх придбав Володя). Сьогодні ще сто прийшли з тих, що ми з ним замовляли. І їх теж оперативно відправимо на фронт», – наголосив Віталій Кличко.

Командир 112 окремої бригади ТрО в місті Києві, полковник Владислав Косенко подякував столичній владі та громаді столиці за допомогу військовим.

«Це вагомий внесок у нашу боротьбу з російськими окупантами. Із видом озброєння, яке ми придбали за отримані від Києва кошти, виконання наших бойових завдань зі знищення ворога стане більш успішним. Ця допомога, постійна підтримка вселяє рішучість і віру в якнайскорішу Перемогу», – зазначив командир 112 окремої бригади ТрО в місті Києві Владислав Косенко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]