Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «За останніх кілька років Київ закупив 121 тролейбус, 63 трамваї та 100 автобусів»

03 грудня 2019 року, 11:42

За останніх кілька років Київ закупив 284 одиниці громадського транспорту. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко журналістам, звітуючи про результати роботи міської влади за 2019-ий рік.

«Загалом, за останніх кілька років Київ закупив: 121 новий тролейбус, 63 сучасних трамваї та 100 автобусів. Оновили 135 вагонів метро. Також цього року відремонтували 5 станцій швидкісного трамваю на Борщагівській лінії», – зазначив Віталій Кличко.

У 2019-му, зауважив мер, здійснили і капітальний ремонт станції метро «Святошин». Облаштували там також ліфти та підйомники для маломобільних категорій населення. Столиця й надалі оновлюватиме найстаріші станції київського метро.

«Триває будівництво метро на Виноградар. У кінці 2021-го року плануємо відкрити дві нових станції  – «Мостицька» і «Проспект Правди», – підкреслив Віталій Кличко. 

Наступного року за кредитні кошти ЄБРР місто планує закупити ще 40 трамваїв.

«У листопаді Київрада затвердила Міську цільову програму розвитку транспортної інфраструктури столиці на 2019-2023 роки. Загальний бюджет, розрахований на п’ять років, – понад 83 млрд грн. Зокрема, будемо встановлювати квоти на паркомісця у центрі та поліпшувати комфорт громадського транспорту. Це мотивуватиме киян надавати перевагу громадському транспорту. Також програма передбачає закупівлю понад 400 одиниць трамваїв, тролейбусів та електробусів до 2023 року», – сказав мер Києва.

Також він зазначив, що цього року ще 70 вулиць столиці отримали сучасне енергоефективне LED-освітлення.

«Нове освітлення вже працює на оновлених вулицях, проспектах, в парках і скверах, на столичних мостах. Це майже 350 об’єктів. На витратах на електроенергію у 2018 році місто зекономило майже 11 млн грн. За 11 місяців  цього року – вже понад 13 млн грн», – наголосив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]