Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «За останній місяць правоохоронці склали 61 протокол на водіїв маршруток – за порушення ними регламентів безпеки перевезень»

01 липня 2020 року, 12:21

За останній місяць правоохоронці склали 61 протокол на водіїв приватних перевізників (маршруток) за порушення ними регламентів безпеки перевезень. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Дотримання норм безпеки у громадському транспорті контролює патрульна поліція. І вони – вибірково – перевіряють дотримання регламентів роботи щодо кількості пасажирів і маскового режиму в транспорті. Штраф за порушення передбачений від 17 до 34 тисяч гривень. За останній місяць правоохоронці склали 61 протокол на водіїв приватних перевізників – маршруток – за порушення ними регламентів безпеки», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що також рейди почали здійснювати і працівники Комунальної служби перевезень. Вони, теж вибірково, перевіряють санітарний стан маршрутних таксі.

«За два тижні перевірок працівники Комунальної служби перевезень склали більше 10 актів на приватні транспортні компанії. І, якщо порушення виявлять повторно, місто розірве договори з підприємствами-порушниками. Звертаюся до мешканців столиці: якщо ви бачите такі грубі порушення, – повідомляйте в поліцію», – підкреслив мер Києва.

Також Віталій Кличко закликав киян та гостей столиці не заходити в громадський транспорт без маски, носити маски і в публічних місцях.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]