Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: За перший день вакцинації в столиці вакцинували 90 медпрацівників

26 лютого 2021 року, 12:12

За перший день вакцинації в столиці вакцинували 90 медпрацівників. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

Він зазначив, що в столиці, як у всіх регіонах країни, стартувала вакцинація проти COVID-19 вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield). Вакцину надало Міністерство охорони здоров’я.

«Столиця отримала 42600 доз препарату. Першими вакцинують лікарів мобільних бригад з імунізації та медиків Олександрівської лікарні. В цьому медзакладі минулого року надали допомогу майже 7 тисячам пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19. У день старту кампанії вакцину отримали 90 медпрацівників. Сьогодні триває робота з імунізації столичних медиків», – повідомив Віталій Кличко.

Він нагадав, що місто підготувало 15 мобільних бригад з імунізації. Медики мобільних бригад пройшли відповідне навчання.

«Також підготовлені 120 тимчасових пунктів вакцинації від COVID-19 в закладах охорони здоров’я та інтернатах. Та 120 додаткових стаціонарних пунктів вакцинації на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста. Це зроблено для того, щоб не завантажувати кабінети щеплення, які роблять планову вакцинацію від інших хвороб», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]