Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав представників правоохоронних органів долучитися до роботи з активістами і міською владою – щоб усім разом оперативно реагувати на звернення киян щодо незаконних будівництв у столиці

03 липня 2020 року, 12:13

Мер Києва Віталій Кличко закликав представників правоохоронних органів долучитися до роботи з активістами і міською владою, щоб усім разом оперативно реагувати на звернення киян щодо можливих незаконних будівництв у столиці. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Днями в мерії відбулося засідання комісії з перевірки інформації щодо об’єктів будівництва, які викликають суспільний резонанс. У ньому взяли участь представники КМДА, активісти, а також – представники прокуратури та поліції міста Києва. І, переконаний, нам потрібно активізувати роботу комісії з проблем незаконних забудов. Я цього тижня разом із поліцією був на одному з таких об’єктів – Ярославів Вал, історичний центр міста. Забудовник там зовсім втратив розум. І там, де за документами, мало бути аварійне укріплення будинку, звів нову будівлю – п’ять поверхів під землю. Уявіть! Це не просто нехтування законами – це небезпечно! Там поруч – житлові будинки, дипломатичні представництва. Я закликав представників правоохоронних органів на постійній основі долучитися до роботи з активістами. Щоб ми всі разом оперативно реагували на звернення киян щодо можливих незаконних будівництв у столиці. Аби безвідповідальні забудовники розуміли, що в місті треба дотримуватися закону. І що треба поважати киян», – підкреслив мер Києва.

Разом із тим, Віталій Кличко зазначив, що ще один забудовник – «Аркада» – продовжує діяти нахабно, та ігноруючи інтереси інвесторів, які вклали кошти в будівництво житла. Так, забудовник досі не подав на розгляд містобудівної ради скоригований проект житлового масиву «Патріотика на Озерах». Зокрема, де буде передбачене зведення соціальної інфраструктури – шкіл, садочків, лікарні.

«А на інших комплексах, де нічого не заважає закінчити будівництво, припинив роботи. І продовжує підбурювати людей, шантажуючи владу. Це неприпустимо! Забудовник зібрав з інвесторів загалом понад 13 млрд грн! І, я вважаю, правоохоронні органи повинні із цим розібратися якнайшвидше!» – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]