Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся із 16-річним учасником навколосвітнього автопробігу, хворим на гемофілію

17 червня 2020 року, 15:57

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся із 16-річним учасником навколосвітнього автопробігу Андрієм Закутнім, хворим на гемофілію. 1 червня хлопець разом із батьком Андрієм Закутнім-старшим розпочали свій автопробіг із Мукачева Закарпатської області і планують перетнути п’ять континентів та об’їхати понад шістдесят країн світу. Ціль пробігу – привернути увагу до проблем українських дітей з інвалідністю, зокрема, з гемофілією – незгортанням крові – та зібрати кошти на відкриття реабілітаційного центру.

«Життя – це боротьба. І найголовніше – ніколи не здаватися. Ти – молодець, бо ти – сильний! Показуй своїм прикладом, як, маючи проблеми зі здоров’ям, можна вести активний спосіб життя і робити речі, які для багатьох здаються неможливими. У тебе буде багато викликів у житті. Важливо їх не боятися і долати! Це робитиме тебе ще витривалішим і успішним», – сказав мер Києва.

Віталій Кличко побажав сім’ї Закутніх гарної дороги та презентував як сувенір статуетку Архистратига Михаїла, що є символом Києва.

«Будь-який хлопець завжди хоче бути спортсменом, чемпіоном. Довгий час я, на жаль, відкидав таку думку. І зараз за допомогою цього проекту – нашого автопробігу – я хочу, щоб в Україні був побудований сучасний реабілітаційний центр для дітей, щоб діти з гемофілією, церебральним паралічем, синдромом Дауна, аутизмом могли пройти реабілітацію. Тому що лікування у нас – в Україні – практично європейського рівня. Але з реабілітацією маємо серйозні проблеми. І саме підтримка центральної влади, привернення уваги до проблеми, допоможе вирішити це питання. І такі діти, як я, отримають шанс стати життєздатними людьми, які можуть приносити користь суспільству, ставати спортсменами, вченими, лікарями», – зазначив Андрій Закутній.

Разом із тим, голова ради ГО «Український центр гемофілії» Олександр Радченко подякував столичній владі за підтримку хворих на гемофілію.

«Місто Київ забезпечило хворих на гемофілію ліками практично на європейському рівні – майже на 100 %. Тому я хочу вам подякувати за таку підтримку. На жаль, в інших містах та областях України рівень забезпечення тільки 15-20% від необхідного», – зазначив Олександр Радченко.

Триватиме автопробіг близько двох років. Під час пробігу заплановані зустрічі з представниками організацій, що займаються проблемами порушень гемостазу, представниками українських діаспор, меценатами, викладачами та студентами ВИШів, політичними діячами, зірками спорту, кіно, шоу-бізнесу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]