Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко звернувся до голови Служби безпеки України взяти під контроль прозорість і об’єктивність розслідувань щодо порушень столичних чиновників

12 листопада 2019 року, 12:05

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до голови Служби безпеки України Івана Баканова взяти під контроль прозорість і об’єктивність розслідувань щодо порушень столичних чиновників. Про це Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради.

«У міст не тільки забирають життєво важливі кошти, а й створюють інші перешкоди у роботі місцевої влади. Наприклад, останнім часом ми чуємо гучні заяви про нібито виявлені факти корупції і порушень у Києві. Але робляться вони, на жаль, голослівно і без подальшого доведення правдивості оприлюдненої інформації», – підкреслив Віталій Кличко.

Він навів один із прикладів, коли було порушено кримінальну справу та поширено некоректну інформацію у ЗМІ про начебто розкрадання коштів під час закупівлі спортивних човнів для столичної ДЮСШ «Регата». А до цього Ддепартамент молоді та спорту разом із правоохоронними органами провели розслідування щодо використання коштів.

«І що? Човни знайшлися, тендерні процедури відбувалися згідно з законом. Але ми чуємо гучні заяви про кримінал і так далі. Це тільки один випадок я навів. І лунає сьогодні ця «сенсаційна» інформація від столичного СБУ! Підкреслю: ми завжди допомагаємо правоохоронним органам. Ми самі постійно проводимо внутрішній аудит», – наголосив мер Києва.

Він підкреслив, що за останніх кілька років міська влада передала правоохоронним органам стоси паперів – результати майже 400 перевірок щодо виявлених порушень. А довели до логічного завершення – до суду – одиниці розслідувань.

«Я звертаюся до глави СБУ України – взяти під контроль прозорість і об’єктивність розслідувань. Бо я чув, що зараз деякі діячі намагаються хоч щось «нарити» на Кличка. Не вдається, бо нічого немає. Тому взялися за підлеглих і дестабілізацію роботи міської влади. Ще раз зазначу: ми готові надавати всю необхідну інформацію. Ми співпрацюємо із правоохоронцями в усіх розслідуваннях. І не для показухи та маніпуляцій», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що всі корупціонери мають бути притягнуті до відповідальності. Але не потрібно призначати винних без доведених фактів і суду виключно заради чиїхось інтересів і медійних сенсацій. 

«Давайте працювати професійно, а не займатися маніпуляціями! Люди очікують справедливості і дотримання законів у державі. А не чергових шоу, які їм намагаються згодувати!» – зазначив мер Києва. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]