Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів негайно втрутитися в ситуацію із невиконанням зобов’язань перед інвесторами забудовником «Аркада-будівництво»

29 травня 2020 року, 12:15

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів з вимогою негайно втрутитися в ситуацію щодо невиконання забудовником «Аркада-будівництво» зобов’язань перед інвесторами, що вклали гроші в будівництво житла. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Сьогодні інвестори забудовника «Аркада-будівництво» пікетують банк «Аркада», Офіс Президента, Кабмін, зараз прийшли і під КМДА. Люди вимагають, аби забудовник виконав свої зобов’язання. Зазначу, що протягом останніх років у столиці чимало скандалів навколо об’єктів незавершеного житлового будівництва. Тих, що забудовники зводили із залученням коштів фізичних та юридичних осіб. І виявилися неспроможними виконати свої зобов’язання перед інвесторами. Зокрема, до міської влади протягом останнього часу надходять численні скарги людей, які інвестували кошти в будівництво житла  та досі не можуть його отримати. Через невиконання забудовником «Аркада-будівництво» зобов’язань за укладеними інвестиційними угодами», – підкреслив Віталій Кличко.  

Він повідомив, що тільки в травні відбулося три зустрічі за участю представників міської влади, інвесторів, забудовника та банку «Аркада». За результатами зустрічей міська влада підтвердила свою готовність – у межах своїх повноважень – сприяти поновленню будівництва. 

«Але, зазначу, що забудовник не виконав взятих зобов’язань перед громадськістю і не скоригував проект забудови житлового комплексу «Патріотика на озерах». Та не представив його на обговорення Містобудівної ради. А це було основною умовою для продовження будівництва. Бо ви пам’ятаєте, що там були протести громади мікрорайону. Також підкреслю, що цьому забудовнику для виконання його зобов’язань перед іншими інвесторами – житлових комплексів «Евріка» на проспекті Глушкова та «Патріотика» – нічого не заважає! І місто, як завжди в таких ситуаціях, відстоюватиме інтереси киян, а не забудовника. Я звертаюся до правоохоронних органів: негайно втрутитися в ситуацію і дати правову оцінку діям недобросовісного забудовника», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]