Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко звернувся до Прем’єр-міністра України щодо затвердження критеріїв та вимог до захисних споруд модульного типу

07 липня 2023 року, 14:44

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля стосовно можливості внесення до фонду захисних споруд цивільного захисту швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту модульного типу (ШСЗСЦЗ).

Такі споруди модульного типу можна оперативно встановлювати на місцевості для захисту населення від уламків ракет та баражуючих боєприпасів. Відповідний лист сьогодні підписаний та направлений голові Уряду.

У Києві проводять комплекс заходів розширення фонду захисних споруд, зокрема нарощується кількість найпростіших укриттів за рахунок підземного простору, здійснюється капремонт та дооснащення існуючих укриттів. У Києві на сьогодні є потреба у виготовленні ШСЗСЦЗ модульного типу, які можна було б оперативно встановити на місцевості та які забезпечать зниження ризику комбінованого ураження населення від уламків ракет та баражуючих боєприпасів. У зв’язку з цим, міська влада Києва просить надати роз’яснення та критерії і вимоги до захисних споруд модульного типу, що захищають від уламків ракет, а також умови їх взяття на облік до фонду захисних споруд цивільного захисту.

Столиця планує закупити та встановити понад 200 таких споруд. Насамперед – у спальних районах міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]