Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко звернувся до уряду дозволити запровадження другого етапу послаблення обмежень у столиці з 23 травня

22 травня 2020 року, 12:18

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду дозволити столиці розпочати запровадження другого етапу послаблення обмежень із 23 травня.

«Із 23 травня столиця планувала розпочати наступний етап послаблення обмежень. Підкреслю: із дотриманням усіх норм та регламентів! Сьогодні Міністерство охорони здоров’я заявило, що Київ і ще 11 регіонів не відповідають критеріям послаблення другого етапу обмежень. Підкреслю з трьох критеріїв столиця не відповідає тільки одному. Кількості хворих на 100 тисяч мешканців міста. Визначена норма – 12 хворих. У Києві зараз, за даними за останній тиждень, – 15 хворих на 100 тисяч людей. Щодо інших двох критеріїв претензій немає. Це – заповненість стаціонарів лікарень не більше, як на 50 відсотків ліжок. Та кількість проведених тестів ПЛР на 100 тисяч населення. В столиці цей показник втричі вищий визначеної норми. Потрібно 12 тестів, а у нас 44. Перший показник, за кількістю хворих, у місті зумовлений спалахом тиждень тому в Дарницькому дитячому інтернаті для дівчат», – повідомив Віталій Кличко.

Він додав, що за останніх 6 днів захворюваність у столиці була в межах визначеної урядом норми.

«Тому я звертаюся до уряду з наступним. Дозволити Києву розпочати другий етап послаблень. Але не всіх. А тих, що критично необхідні місту і бізнесу. Зокрема: відновити роботу наземного громадського транспорту та торгових закладів до 1 тисячі квадратних метрів –  з 23 травня. І не відкривати поки дитячі і спортивні майданчики. Метро відкрити, як і планували, 25 травня. Бо в місті відбувається транспортний колапс», – наголосив мер столиці.

Також він зазначив, що, оскільки 23 травня вихідний день, наземний громадський транспорт у звичайному режимі зможе розпочати роботу з 12 години дня.

Нагадаємо, у Києві планували розпочати другий етап послаблень не з 22-го, а з 23 травня. Бо міста можуть коригувати запровадження заходів, виходячи із ситуації у них. Це і є так званий «адаптивний карантин».

«Ми чекаємо реакції уряду. А місто завтра вранці проведе засідання комісії з надзвичайних ситуацій і ухвалить остаточне рішення. Зважаючи на тижневу динаміку захворювання в столиці», – наголосив Віталій Кличко.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]