Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Витрати на поточне обслуговування боргу зменшилися на 1 млрд грн

05 грудня 2016 року, 14:38

Фонд розвитку у 2015 році становив 3,47 млрд гривень. У 2016 році він становить 8,294 млрд гривень, що майже в 2,5 рази більше. При цьому влада не лише направила більше грошей на розвиток, а й збільшила поточні витрати. Порівняно з 2015 роком, витрати на освіту в 2016-му були збільшені на 11%, на охорону здоров᾽я – на 42%, на соціальний захист – на 13%, на культуру і мистецтво – на 30%, на фізкультуру і спорт – на 35%. При цьому, як наголосив у інтерв’ю виданню «КиевВласть» перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, мерія повернула борги – витрати на поточне обслуговування боргу вже зменшилися на 1 млрд гривень.

За його словами, у 2016 році кошти фонду розвитку в структурі міського бюджету склали 23%. Наступного року цей відсоток буде менше, тому що потрібні кошти на поточні витрати у зв᾽язку зі збільшенням мінімальної зарплати.

«З нового року планується збільшення мінімальної зарплати до 3 200 гривень. У зв᾽язку з цим ми підніматимемо зарплату бюджетникам, у тому числі працівникам комунальних підприємств. На це буде потрібно понад 4 млрд гривень. Взяти ці гроші, на жаль, ми можемо тільки з фонду розвитку, оскільки кредит брати не хочеться. У результаті на наступний рік плануємо фонд розвитку на рівні 6,5 млрд гривень. Це дещо менше, ніж у поточному році, але на практиці буде вдвічі більше, ніж у 2015 році», – коментує чиновник.

Він наголошує – рішення прийнято на державному рівні.

«Така мінімальна зарплата закладається в бюджет. Оскільки додаткових ресурсів під це ніхто не дав, ми змушені взяти зі свого фонду розвитку. Якби не було такого збільшення за мінімальною зарплатою, то фонд розвитку могли б збільшити на 4 млрд гривень, і він би склав понад 12 млрд гривень», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]