Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Київ і Торонто обміняються досвідом у впровадженні та регулюванні електронних петицій

27 травня 2021 року, 9:24

Київ і Торонто обміняються досвідом у впровадженні та регулюванні електронних петицій. Про це йшлося під час  онлайн зустрічі заступника Київського міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка із секретарем Ради міста Торонто Джоном Елвіджем та головою з питань протоколу Аретою Філіп.

Володимир Бондаренко висловив надію на те, що ця зустріч стане черговим підтвердженням ефективної співпраці не тільки між Києвом і Торонто, а й Україною та Канадою в цілому. Він нагадав, що цього року виповнюється рівно 30 років дружби між містами.⠀

Сторони обговорили питання організації роботи секретаріату міської ради, регуляторну політику та дотримання депутатської етики, регламент проведення сесій міських рад, механізми впливу мешканців міст на прийняття рішень та контролю за діяльністю міської влади шляхом створення громадської ради або через електронні петиції.

Секретар Ради міста Торонто Джон Елвідж зацікавлений у питаннях щодо впровадження та регулювання електронних петицій у столиці, оскільки у Торонто цю форму співпраці з мешканцями вважають не ефективною.

«Це дуже цікава для нас тема, адже формально ми не визнаємо електронні петиції, попри це вони часто використовуються, аби впливати на місцеві рішення. На мій погляд, написане від руки залишається більш апробованим, а електронні петиції менш сприймаються серйозно. Хоча ми маємо дуже вагомий прецедент, коли люди зібрали 50 тисяч підписів в електронній петиції проти скорочення податків. І це мало дуже серйозний резонанс та змусило навіть змінити рішення ради. Попри це, в нас поки що немає цих формальних регулювань для них. І тому нам було б цікаво співпрацювати у цій сфері та обмінятися досвідом у їх нормативно-правовому врегулюванні», – зазначив Джон Елвідж.

Заступник Київського міського голови підкреслив, що у столиці ця форма співпраці місцевої влади та громади міста є досить популярною.

«Електронні петиції для країни є досить новим інструментом впливу, адже ми використовуємо їх тільки четвертий рік поспіль. Але саме вони стали першим кроком на шляху до електронної демократії нашої країни. Ми із задоволенням можемо поділитися своїми напрацюваннями в цих питаннях. Беручи до уваги ситуацію з пандемією, пропоную наразі обмінюватися досвідом онлайн, а після нормалізації становища у світі – у формі обмінів делегаціями», – підкреслив Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, що в січні 2021 року відбулася онлайн зустріч Київського міського голови Віталія Кличка з мером Торонто Джоном Торі. Сторони обговорювали методи боротьби з пандемією коронавірусу та можливості подальшого розвитку побратимських зв’язків між містами.

Довідково.

Договір дружби між містами Торонто і Києвом був підписаний у столиці України 29 липня 1991 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]