Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Слончак: «Успіх аукціонів з продажу майна в столиці – це відкритість та загальна доступність» 

06 квітня 2020 року, 13:15

У відкритих торгах ProZorro з продажу будівлі на вулиці Московська, 19/1 (літ. «А») взяло участь понад півсотні учасників, що дозволило отримати ціну в 42 мільйони гривень з ПДВ. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«Ми прагнемо якомога ефективніше та прозоро управляти комунальним майном, і  наразі відкриті аукціони ProZorro.Продажі – це найдоступніша система. Тут створено активне конкурентне середовище та мінімізовано будь-яке втручання владних структур. Тож в аукціоні 3-го квітня взяло участь понад півсотні учасників. У результаті завдяки активній зацікавленості та відкритості процесу ми отримали хорошу ціну в 35,5 мільйони гривень без ПДВ», – повідомив заступник голови КМДА.

За словами Володимира Слончака, наразі об’єкт із загальною площею 654,7 кв. м перебуває в орендному користуванні. При цьому умовою продажу визначено збереження діючого договору оренди. На сьогодні здійснюються заходи з оформлення результатів аукціону.

«Важливо підкреслити, що продаж будівлі не говорить про передачу у власність чи користування, в тому числі на правах оренди, вищевказаної земельної ділянки. Питання землекористування та землевідведення вирішується новим власником самостійно в установленому чинним законодавством України порядку», – резюмував Володимир Слончак.

Він також закликав усіх потенційних покупців, підприємців брати активну участь у наступних торгах, які відбудуться на майданчику електронних аукціонів «ProZorro.Продажі».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]