Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Всеукраїнський проєкт «Єдині» відкриває реєстрацію учасників на шостий курс для охочих перейти на українську мову 

21 вересня 2022 року, 15:29

Всеукраїнський проєкт «Єдині» від Ініціативи «Hавчай українською» відкриває реєстрацію учасників на шостий курс для охочих перейти на українську мову. Старт нового курсу 3 жовтня. Долучитися може кожен охочий із будь-якої точки світу. Участь безкоштовна.

Форма реєстрації – на сайті проєкту: https://yedyni.org/.

Проєкт «Єдині» передбачає 28 днів підтримки переходу на українську мову. Протягом навчання учасники щодня отримуватимуть завдання та навчальні матеріали, поради і техніки від психологів, які допоможуть подолати мовний бар’єр, братимуть участь у вебінарах та розмовних клубах у своєму місті (онлайн чи офлайн).

Упродовж шостого курсу учасникам розкажуть, зокрема, коли і як починалась історія української мови, про культурні відмінності українців, укорінені в народній творчості, звичаях, традиціях.

«Серед наших учасників є українці з усього світу. Загалом у 5 курсах проєкту вже взяли участь близько 30 000 учасників із 25 міст і територіальних громад. Зокрема, з Києва, Вінниці, Чернівців, Одеси, Львова, Хмельницького, Кременчука, Могилів-Подільського, Чернігова, Умані та Запоріжжя. Над проєктом працюють 350 волонтерів і 100 викладачів. 90 розмовних клубів охопили вже 1500 людей. Наша мета – допомогти 1 мільйону людей перейти на українську до кінця 2024 року», – зазначила керівниця проєкту «Єдині» та Ініціативи «Навчай українською» Наталя Федечко.

На новому, вже шостому, курсі на кожного чекають:

  • аудіоматеріали для кращого засвоєння знань;
  • подарунки для найактивніших учасників спільноти; 
  • friendly-чати для спілкування українською у колі однодумців;
  • бонусний блок «Українська для батьків та дітей»:  ігри, мультики, фільми, застосунки;
  • техніка легкого запам’ятовування нових слів;
  • пояснення, звідки береться суржик та як його позбутися;
  • доступ до чату підтримки, де модератори з 09:00 до 21:00 допомагатимуть тим, хто має питання за програмою курсу, та за потреби виправлятимуть мовні помилки.

Детальніше – за посиланнями:

Додатково.

Організатори: Ініціатива «Навчай українською» – представники різних громадських організацій, які об’єдналися задля популяризації української мови. Проєкт відбувається за підтримки Уповноваженого із захисту української мови та Міністерства молоді та спорту України.

Колцентр проєкту «Єдині»:  +38 050 927 05 44.

Контактна особа: Ірина Скосар, +38 050 480 45 46.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]