Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

З 21 листопада у Києві стартують заходи до 116 річниці від дня народження художниці Катерини Білокур

17 листопада 2016 року, 16:23

До 116 річниці від дня народження народної художниці України Катерини Білокур у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відбудеться культурно-освітня програма «Білокурівський листопад». Так, у рамках програми, 21 листопада стартують авторські екскурсії, присвячені життю і творчості мисткині, кінопокази та багато іншого.

Усі охочі зможуть відвідати тематичну екскурсію «Катерина Білокур: вчора, сьогодні, завтра» та екскурсію-вікторину «Світ Катерини Білокур». Для маленьких відвідувачів Музей пропонує інтерактивну екскурсію-гру «Малюємо в стилі Білокур» та гру-головоломку «Квіточка до квіточки».

Кожні вихідні, з 12:00 до 15:00 (щогодини), у відвідувачів буде можливість почути авторські екскурсії. Для тих, хто любить документальне кіно, діятиме галерея-кінозал вихідного дня.

07 грудня, в день народження художниці, відбудуться літературна екскурсія «Ода Катерині», лекція «День Св. Великомучениці Катерини, образ Гіпатії з Александрії та доля видатної художниці Катерини Білокур» і «Білокурівські гадання «на Катерини».

Зазначимо, що відвідати заходи, присвячені 116 річниці від дня народження Катерини Білокур, усі охочі зможуть до 11 грудня.

Довідково.

Катерина Білокур – народна художниця України. Народилася і жила у селі Богданівка Яготинського району Київської області. Не мала освіти, самостійно оволоділа професійним живописом. Її виставки проводилися в Україні, Франції, Канаді та інших країнах.

 

Адреса проведення заходу: вул. Лаврська, 9, корп. 2 (Національний музей українського народного декоративного мистецтва).

Більш детальна інформація про захід – на офіційному сайті Національного музею українського народного декоративного мистецтва: http://www.mundm.kiev.ua/.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]