Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За 2020 рік місто компенсувало проїзд пільговиків на понад 1 млрд гривень

17 березня 2021 року, 16:24

Компенсація витрат на пільговий проїзд окремих категорій громадян столичним пасажирським транспортом, яка передбачена міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам», склала у 2020 році 1 млрд 93 млн гривень. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Це компенсація за понад 1 мільйон пасажирів, які мають право на пільговий проїзд. Так, КП «Київський метрополітен» профінансовано на 364,6 млн гривень, а КП «Київпастранс» отримав компенсацій на 728,5 млн гривень. Важливо також зауважити, що восени минулого року пересування транспорту було обмежено у зв’язку з карантином. Всього право на безкоштовний пільговий проїзд у Києві мають 27 окремих категорій громадян», – зазначила Марина Хонда. 

Вона також нагадала, що на державному рівні досі не врегульоване питання компенсації проїзду пільговиків з інших регіонів України. У зв’язку з цим Київрада відтермінувала введення електронного квитка в промислову експлуатацію.

Зокрема, на пільговий проїзд у громадському транспорті столиці можуть розраховувати наступні категорії пільговиків – не киян: пенсіонери, чорнобильці, люди з інвалідністю, учасники бойових дій, учасники АТО та деякі інші категорії.

Марина Хонда наголосила, що право на пільговий проїзд закріплено законами України і гарантоване державою, але з 2015 року покладено на місцеві бюджети.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]