Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За п’ять років Київ може повністю відмовитися від інтернатного виховання – Марина Хонда

30 жовтня 2019 року, 16:14

Реформа деінституалізації ставить на меті відійти від інтернатних форм виховання дітей та створити натомість умови, наближені до сімейного виховання. Київ має змогу відмовитися від інтернатної форми виховання за 5 років, але для цього потрібна державна підтримка. Про це заявила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час прес-конференції щодо запобігання соціальному сирітству у Києві

«Держава ставить нам вимогу відійти від інтернатних закладів. На сьогодні є низка проблем, які місто може вирішити самостійно в цьому напрямі, а є такі, з якими нам не впоратися без допомоги держави. Проте ми ставимо для себе амбітну мету – за 5 років налагодити систему таким чином, щоб дитина при втраті батьків або позбавлення їх батьківських прав одразу потрапляла в родину», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, однією із таких необхідностей є те, щоб судові органи розглядали справи позбавлення батьківських прав у скорочені терміни, а не затягували їх на кілька років.

Для прискорення процесу деінституалізації міська влада виділяє бюджетні кошти на підтримку сімейних форм виховання, як то дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), прийомні родини та патронатні сім’ї. Це має стимулювати киян до усиновлення прийомних дітей.

На сьогодні 180 дітей виховуються у 24 дитячих будинках сімейного типу, 30 прийомних родинах, 3 патронатних сім’ях. За 2018 рік – усиновлено 109 дітей, з початку 2019 року – 73 дитини.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]