Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Закупівля пального комунальною керуючою компанією Святошинського району здійснювалася у системі Prozorro у відповідності до вимог законодавства та за цінами, що нижчі середньої ринкової вартості

22 жовтня 2021 року, 14:02

У приміщеннях комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського району м. Києва» проведені обшуки Святошинською окружною прокуратурою міста Києва зі слідчими СВ Святошинського району УП Головного управління Національної поліції в м. Києві.

Обшуки проводяться в рамках кримінального провадження щодо закупівлі підприємством цін на пальне у 2021 році. Працівниками підприємства надано всі запитувані слідчо-оперативною групою документи, про що зазначено в протоколі складеному за результатами слідчої дії. 

Керуюча компанія повідомляє, що закупівля пального здійснювалась із застосуванням системи електронних закупівель Prozorro з урахуванням усіх вимог Закону України «Про публічні закупівлі». 

Протягом дії договору ціна закупівлі палива змінювалась тричі на відсоток коливання ціни палива на Українському паливному ринку в порядку, визначеному статтею 41 Закону України «Про публічні закупівлі». Кожна зміна ціни палива підтверджувалась відповідною довідкою уповноваженого органу - ДП «Держзовнішінформ» про рівень цін палива на ринку.

Після трьох підвищень, які відбулись протягом року, ціни, за якими підприємство закуповує пальне, значно нижчі середньоринкових.

Так, станом на 21.10.2021, підприємство здійснює закупівлю пального за цінами: А-95, – 25,25 грн. А-92 – 24,03 грн; дизельне паливо – 24,53 грн.

Це в середньому на 16% нижче середньоринкової вартості палива у місті Києві (за інформацією Укрстату) та набагато нижче, ніж ціни на АЗС столиці.

При цьому договір з постачальником передбачає, що підприємство не закуповує паливо автоцистернами, а користується талонами автозаправних станції, які отримує персонал за необхідністю. 

Оплата палива здійснюється на засадах відстрочки платежу – підприємство отримує та використовує паливні талони, а сплачує пізніше. 

Підтвердженням зазначеного є договір та додаткові угоди на закупівлю пального, доступ до яких є відкритим у системі Prozorro за посиланням - https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-12-04-002725-c.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]