Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Застосунок «Київ Цифровий» відновив сервіси для оплати проїзду

14 травня 2022 року, 15:55

На 16 травня 2022 року заплановане відновлення електронної оплати проїзду в громадському транспорті. Відсьогодні міський застосунок «Київ Цифровий» уже відновив сервіси QR-квитків і транспортних карт, щоб користувачі могли придбати поїздки заздалегідь.

24 лютого місто зробило проїзд у метро та наземному громадському транспорті безкоштовним для евакуації мешканців із Києва. Поїздки на транспортних картах були збережені, а QR-квитки — «заморожені». 

На своїй Facebook-сторінці команда Цифрового розповіла про деталі повернення розділу оплати проїзду:

  • користувачі, які мали поїздки на транспортних картах, уже можуть переглянути їх у застосунку. Якщо з 24 лютого карту валідували у транспорті, поїздки у рідкісних випадках могли помилково списатися. Вони автоматично повернуться на карти протягом місяця;
  • користувачі, які мали проїзні на березень, 16 травня автоматично отримають проїзні на червень у застосунку;
  • користувачі, які станом на 24 лютого мали дійсні QR-квитки, 16 травня отримають квитки в застосунку. Термін дії квитків повністю відновиться – на 15 днів. Як і раніше, QR-квитками у застосунку можна ділитися з друзями або родичами.

«Наступним етапом стане впровадження оплати проїзду банківською карткою в наземному транспорті», – повідомив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO), заступник голови КМДА Петро Оленич.

Уже сьогодні у «Київ Цифровий» доступні: поповнення транспортних карт, перегляд їхнього балансу та історії поїздок, а також придбання QR-квитків.

Нагадаємо, що «Київ Цифровий» – міський застосунок, що був адаптований до умов воєнного стану, поступово повертає сервіси за потребами містян. Застосунок доступний для завантаження в App Store і Google Play. 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]