Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київській міській раді підтримали демонтаж 47 пам’ятних знаків, що пов’язані з росією та колоніальною спадщиною окупаційних режимів

14 травня 2022 року, 16:08

У Київській міській раді підтримали демонтаж 47 пам’ятних знаків, серед яких пам’ятники, меморіальні об’єкти, меморіальні дошки та їхні частини, що пов’язані з російською федерацією та колоніальною спадщиною окупаційних режимів.

За словами депутатки Київської міської ради Ксенії Семенової, невідкладність цього рішення пов’язана з великим суспільним резонансом, який у час повномасштабного військового вторгнення країни-агресора на територію України викликає наявність у міському просторі символів, пов’язаних з російською федерацією та радянською спадщиною.

«Важливо завершити всі процеси декомунізації та дерусифікації у столиці та мінімізувати культурологічний вплив проросійського наративу на мешканців столиці. Увіковічення російських, імперських, комуністичних та антиукраїнських діячів, подій та символів є неприпустимим в умовах російсько-української війни. Необхідно демонтувати пам’ятники та меморіали, які є колоніальною спадщиною окупаційних режимів, оскільки вони прагнули знищити нашу незалежність та українську націю», – наголосила Ксенія Семенова.

Як зазначила депутатка Київради Аліна Михайлова, у воєнний час необхідно ефективно та невідкладно захистити культурний простір столиці, який є невід’ємним елементом гуманітарного простору України.

«Ми маємо максимізувати політику декомунізації в широкому контексті та демонтувати пам’ятники та меморіали, що пов’язані з авторитаризмом і тоталітаризмом. Необхідно знищити всі явні зв’язки, які коли-небудь уславлювали наше партнерство з росією, оскільки країна, яка веде повномасштабну війну та чинить геноцид українського народу, не є нашим другом і побратимом, а навпаки – ворогом та агресором. Пам’ятні знаки, пов’язані з російською федерацією та колоніальною спадщиною, необхідно демонтувати і передати на зберігання до музеїв», – додала Аліна Михайлова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]