Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки співпраці Києва і Варшави більше 4500 осіб знайшли безпечний прихисток у польських містах – Марина Хонда (+фото)

24 травня 2022 року, 11:26

Завдяки співпраці Варшави та Києва більше 4500 осіб, евакуйованих спеціальними рейсами, знайшли прихисток у польських містах. А українська столиця отримала понад 3500 тонн гуманітарної допомоги, яка доставлялася зворотніми рейсами. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час робочого візиту до Варшави.

У рамках візиту заступниця КМДА зустрілася із заступницею мера Варшави Ренатою Казновською та відвідала з нею Центр тимчасового розміщення біженців Europejski Dom Spotkań Młodzeży, у якому перебувають жінки та діти, які виїхали з Києва в березні.

«Тут проживає близько 40 осіб, у тому числі з Києва і Київської області. Вони мають медичне забезпечення, отримують психологічну допомогу і допомогу з працевлаштуванням, дітям допомагають з отриманням освіти. Подібних центрів у Варшаві 8, і вони розраховані на 2000 осіб. А близько 2500 осіб, яких ми евакуйовували спеціальними залізничними рейсами, проживають у сім‘ях, які висловили готовність прийняти біженців, у друзів чи родичів. Також жінки з дітьми приїздили до чоловіків, які працювали в Польщі, а чоловіки повернулися в Україну», – зазначила Марина Хонда.

Заступниця голови КМДА також додала, що з початком російського повномасштабного вторгнення Варшава взяла на себе роль логістичного хабу зі збору, зберіганню та довезення до Києва гуманітарної допомоги від інших міст-партнерів.

«Завдяки цьому Київ отримав більше 3500 тон гуманітарної допомоги. Доставлялася вона здебільшого тими евакуаційними рейсами, які поверталися назад. Ця допомога йшла на забезпечення малозахищених категорій населення, осіб з інвалідністю, самотніх літніх людей, багатодітних родин», – розповіла Марина Хонда.

Центр тимчасового розміщення біженців Europejski Dom Spotkań Młodzeży

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]