Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завершилися консультації із громадськістю щодо проєкту Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки

29 червня 2023 року, 11:37

28 червня завершилися електронні консультації з громадськістю щодо проєкту Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки. Протягом місяця кияни, наукові та громадські організації міста мали змогу подати пропозиції до проєкту документу. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Отримані Департаментом пропозиції від громадськості стосуються переважно благоустрою, житлово-комунальної та транспортної інфраструктури, безпеки та цивільного захисту, а також розвитку промисловості та малого і середнього підприємництва у столиці.

Зокрема, учасники консультацій запропонували передбачити у проєкті Програми заходи, спрямовані на розвиток інклюзивного середовища в місті, зокрема, безбар’єрного простору в панельних житлових будинках радянської доби, збільшення кількості зелених зон і парків відпочинку, встановлення камер спостереження та освітлення у спальних районах.

Також містяни пропонують врахувати у проєкті документу збільшення кількості велопаркінгів і станцій для підзарядки електрокарів. Окрім того, запропонували передбачити оновлення тролейбусного парку машинами з автономним ходом, що дозволить економити електроенергію та раціоналізувати існуючі маршрути. Йшлося також про будівництво пожежних депо та ремонт доріг у приватному секторі.

В обговоренні проєкту Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки також взяла участь Київська міська рада профспілок.

Пропозиції до проєкту документу направлені для опрацювання в профільні структурні підрозділи КМДА.

Нагадаємо, електронні консультації тривали з 29 травня до 28 червня 2023 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]