Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Під час розгляду Програми економічного та соціального розвитку та бюджету-2021 депутати подали понад 3 тис. правок на суму 38 млрд грн – Володимир Бондаренко

28 грудня 2020 року, 13:04

24 грудня Київрада схвалила Програму економічного та соціального розвитку та бюджет столиці на 2021 рік, під час розгляду яких було подано більше 3 тисяч правок на загальну суму 38 млрд грн. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Він нагадав, що позаминулого пленарного засідання 22 грудня депутатський корпус витратив на обговорення цих питань більше 4 годин, а минулого засідання, яке відбулося 24 грудня, – 11 годин на їх затвердження.

«За результатами врахування правок депутатів і дохідна, і видаткова частини бюджету-2021 між першим та другим читанням зросли на 1,3 мільярда гривень: за рахунок акцизного податку (+800 мільйонів гривень), чистого прибутку підприємств, який ті перераховують до бюджету (+25 мільйонів гривень), а також коштів від продажу землі (+719,7 мільйонів гривень)», – зазначив Володимир Бондаренко у дописі.

Окрім того, він висловив переконання, що саме у конструктивному діалозі Київська міська рада ІХ скликання працюватиме заради інтересів киян.

«Я щиро радий, що за відкритою демократичною процедурою Київська міська рада ухвалила основні фінансові документи. Хочу подякувати кожному із 120 депутатів, які працювали над документами протягом останніх тижнів, а особливо тим, хто витримав 11-годинний маратон 24 грудня», – написав секретар Київради.

Нагадаємо, що 24 грудня депутати Київради схвалили бюджет столиці на 2021 рік. Таке рішення підтримали 74 депутати. Також Київрада ухвалила Програму економічного та соціального розвитку столиці на 2021-2023 роки.

Доходи бюджету Києва запланували в сумі майже 60,5 млрд грн. Видатки – близько 57,8 млрд.

Найбільше коштів місто спрямує на освіту, транспорт та дорожнє господарство, охорону здоров’я, житлово-комунальне господарство, соціальний захист.

Дохідна частина бюджету буде сформована за рахунок наступних надходжень: ПДФО – 27,6 млрд грн, місцеві податки – 13,8 млрд грн, трансферти – 7,5 млрд грн, акцизний податок – 2 млрд грн, кошти від продажу землі – майже 850 млн грн, інші надходження – 8,2 млрд грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]